Kek Batik Coklat

Kek batik juga sesuai untuk dijadikan hidangan acara kenduri dan majlis. Cairkan 130g butter di atas kuali dengan api perlahan.


Pin On Resepi Tumis Menumis

Kalau tak silap pada tahun 2011 dalam bentuk ebook percuma.

Kek batik coklat. Kek Batik adalah sejenis pencuci mulut yang berasal dari negara Malaysia yang tidak perlu dibakar. Jangan tunggu kek sejuk coklat dah cair baru nak potong nanti potongan tak cantik bila coklat dah cair. Kek Batik Indulgence ni tengah hangat viral di laman-laman sosial dan grup masakan.

Cara buat Kek Batik Indulgence. Jika tidak keraslah kek anda. Jom kita tengok bahan-bahan membuat resepi kek batik lembut special ni.

Rasa coklatnya memang mavelesss. 1 tin kecil susu pekat manis boleh kurangkan sedikit. Resipi Viral Kek Batik Indulgence Yang Sedap Mudah Dihasilkan.

Kek batik ni banyak versi dan cara membuatnya. Kek Batik Coklat. Oh jangan terkejut aku memang gila coklat.

Bila cair sepenuhnya tutup api dan masukkan semua bahan kek batik kecuali biskut Marie. Tu memang ohsem gilaa la rasa coklat. Bahkan tidak sedikit yang membuat kek batik sebagai hidangan untuk hari raya.

Loyang 4 segi saiz 7-8 ya. Setelah cair masukkan susu milo sedikit demi sediki gaul hingga sebati. Bila anak dara kat asrama tu buat permintaan nak kek batik.

Tapi nak sedap pilih seperti dalam pic ni jenama Morris. Resipi Kek Batik sejak dari zaman Che Nom sekolah ramai kawan dan saudara suka membuatnya. Pastikan butter dalam suhu bilik sebelum cairkan.

Kek batik simple dengan topping coklat siap dimasak dan dipotong dengan mudah. Kek batik coklat adalah di antara menu pilihan apabila ada jamuan seperti potluck. Kek batik adalah dessert yang sangat sesuai dihidangkan bila-bila masa pun.

So eloklah saya pindahkan panduannya ke blog ini supaya ramai boleh membuat kek batik moist. 5 sudu besar milo. First time cuba nak buat KEK BATIK COKLAT LELEH.

Buka semula api perlahan kacau semua bahan sehingga sebati dan tidak berketul. 3 sudu makan serbuk koko. Bagi mak-mak yang suka makan dan buat kek resipi Kek Batik Indulgence ini antara yang wajib di cubaRasanya cukup sedap lembut dan tak keras malah ada tip untuk jadikan kek ini cantik kejadiannya ketika dipotongMempunyai 3 lapisan gabungan rasa.

Kek ini dihasilkan dengan mencampurkan biskut Marie yang dihancurkan dengan sos coklat atau kastard yang dihasilkan dengan telur mentegamarjerin susu pekat Milo dan coklat serbuk. Kek Batik Coklat Ganache yang sedap dan cantik permukaannya. Bahan- bahan kek batik 450gm biskut marie.

1 tin susu pekat. 2-3 sudu besar serbuk koko. Kek Batik Coklat.

Siapa tak kek batik kan. Maka teringatlah kat resepi Kek Coklat Batik Meri yang pernah MaDiHaA buat dulu resepi pemberian adik ipar ku Rohaida atau Ida di Kajang tu. Nak senang potong tanda kat tepi kek anggaran setiap jarak.

1 tin kecil susu pekat manis atau 23 tin sederhana krimer pekat manis. Dah siap potong tepi. Kemudian setelah semuanya sebati langkah seterusnya adalah dengan memasukkan serbuk koko dan sesudu kecil serbuk nescafe ke dalam kuali.

Antara sebab kenapa ia menjadi kesukaan adalah kerana resepi kek batik coklat ini. Nak lagi awesome cairkan skali coklat masakan dalam bahan-bahan atas api tadi. 34 susu tin pekat manis.

KEK BATIK BISKUT MARIE. Cara pembuatannya tidaklah susah walaubagaimanapun ianya perlulah dihasilkan dengan cermat. 200gm milo boleh jer kalau nak lebihkan sedikit.

1 cawan serbuk koko van houten. Keluarkan kek batik tadi daripada peti ais dan biarkan di luar selama lebih kurang 10 minit supaya ia lembut kembali sebelum dipotong. Berbeza dengan kek coklat cream pada umumnya rasa kek batik pula tidak memuakkan.

Bagi anda yang nak cuba buat sendiri manisan enak ini resipi perkongsian saudari Ainie Syeema ni. Bahkan juga ramai peniaga kek batik yang mengaku selalu habis terjual saking sedap dan banyaknya peminta kek batik. 250gm buttermarjerin- hasue guna marjerin puterijadi kek tak mudah lembik.

Rasanya penuh dengan coklat dicampur pula rasa lemak daripada biskut pastinya menimbulkan kombinasi yang amat menarik untuk dimakan. Cairkan butter alam kuali dengan mengggunakan api kecil. Nisbah 11 100 gram coklat milk compound 100 ml whipping cream Cara-caranya.

1 bungkus biskut marie patahkan 4 jer 12 cawan coklat cip. Teknik yang betul mencairkan Coklat Compound adalah setup asas wap air panas 1. Nak best guna brand van houten.

Bagi citarasa MaDiHaA resepi ni antara resepi yang paling sedap di tekakku. Resepi kek batik coklat moist nie dah lama saya bagi. 1Alaskan loyang dengan plastik biarkan plastik melebihi loyang supaya senang nak keluarkan kek bila dah sejuk.

200gm millo boleh letak lebih sikit jika suka. Dari kak Ida Shahida resepi ringkas Kek Batik Double Chocolate. Paling mudah disediakan tapi kalau tak kena resepi dan caranya kita tak akan dapat hasil seperti yang.

Sebelum tu jom tengok dulu komen kek harijadi macam kedai secret recipe. Ia juga menjadi pilihan utama untuk dijamu kepada tetamu yang bertandang seperti ketika hari raya. Boleh potong petak-petak pulak.

1 sudu besar serbuk koko. Aku takdalah cakap resipi ni yang superb sedap tapi setakat yang dicuba aku suka resipi ni. Biskut meri secukupnya.

Untuk Langkah pertama sekali cairkan mentega dalam kualikemudian tuangkan susu pekat telur 4 biji yang telah dipecahkan dan dihancurkan. Kek batik special 1 kek coklat 5 minit 1 kek coklat lapis mousse 2 kek coklat moist 1 kek karamel coklat moist 2 kek lapis cheese persona 1 krep perancis 1 laichikang 1 laman grill 1 lamb chop black pepper 2 lasagna 4 lontong 2 mandai 1 menu 11 mini burger sandwich 1 murtabak megi 1 nangka muda masak lemak ikan. Kaedah penyediaan Resepi Kek Batik Biskut Marie Coklat Sedap.

Cara buat kek batik mempunyai berbagai versi dan resepi mengikut selera masing-masing biasanya biskut marie coklat atau milo dijadikan bahan utama. Dah lama sebenarnya tak buat kek batik. Kek Batik merupakan juadah pemanis mulut yang amat popular di Malaysia.

25 keping biskut Marie mana-mana jenama. Biskut meri secukupnya.


Pin On Cakes For All


Pin On Cakes


Pin On Kek2


Pin On Recipes


Pin On Resepi Tumis Menumis


Pin On Cooking


LihatTutupKomentar