Kek Batik Dalam Bekas

Selain resepi kek batik kami juga menulis resepi sedap dan mudah lain yang mendapat perkongsian ramai. Ini la Kek Batik dayah dengan kakak buat semalam.


Pin On Recipe

Dalam bekas masukkan dark chocolate butter whipping cream panas biarkan selama 2-5 minit kemudian kacau sehingga larut dan sebati.

Kek batik dalam bekas. Potong kecil dahulu baru parut cheese ke atas kek batik. Kemudian simpan dalam peti sejuk supaya mengeras. Apabila sudah siap ketepikan adunan.

Masukkan adunan biskut tadi dan tekan padat ke dalam bekasDah padat masukkan dalam peti seketikanKita sambung dengan lapisan permukaan cream cheese ya. Tuan Adrianna Arissa. Haa ni lahh rupanya setelah ditekan-tekan hingga padat.

Sejukkan kek selama 3-4 jam sebelum dinikmati. Memandangkan sikit je biskut kita adaoklah kita sorang je pun makan kaaaaannn. Boleh pukul adunan guna tangan blender atau mixer.

Kek Batik Cheese Biskut Marie 1 Kek Batik Choc Biskut Marie 4 Kek Cheese Meleleh Pandan 1 Kek Cheese Meleleh Vanilla 3 Marble Butter Cake 2. Baru la cantik nanti time potong nampak lapis-lapis dia. Masukkan 210 gm biskut marie dan kacau sehingga sebati.

Yang mana menajdi kegemaran anda. Adek sila take note ya. -jika inginkan kek batik yang ranguplebih baik jangan campur biskut marie ke dalam campuran milo yang dah masak.

Kek batik tanpa butter tu saya olah kepada kek batik minyak masakan. Ratakan dan masukan balik kedalam peti sejuk. Masukkan krim cheese dalam mangkuk adunan.

Kemudian tuang dan ratakan atas kek batik tadi. Err anyway untuk recipe ini aku telah reduce semua portion into half. 7- Kemudian masukkan dalam bekas dan tekan-tekan untuk manpatkan lagi kek batik tu dan siap.

Ambil sedikit coklat dan masukkan ke dalam bekas kecil. Masukkan dalam bekas dan tekan sehingga padat. Tuangkan ke Dalam bekas yang Berisi Kek biskut merie tadi.

Dalam satu bekas yang lain pula kacau gula dan telur hingga sebati dan hancur. Cara Menyediakan Chocolate Ganache. Hope Fully menjadi yesis cuba haha.

Dalam bekas berasingan pukul cream cheese bersama 14 cawan susu pekat 14 cawan susu cair dan sedikit perahan lemon. Sharifah Al-Qadry 1 2 2. Kemudian masukkan serbuk koko dan milo dan kacau sebati.

Selepas masukkan dalam bekas tekan permukaan kek batik supaya rata dengan menggunakan plastik. Coz aku jumpa satu je tray kecik untuk dijadikan bekas kek batik ni. KEK BATIK BISKUT JEJARI.

Setelah adunan kek batik siap tuang cream cheese bakar 150C selama 20 minit lebih kurang. Masukkan Esen vanila. Ambil satu bekas yang besar dan patahkan biskut marie.

Masukkan pula Gelatin ke Dalam air panas mendidih Dan kacau rata sampai Gelatin Betui2 larutBoleh jugs masukkan ke Dalam microwave Sekejabsupaya cepat larut. Kredit resipi foto. Tuan Adriana Arissa 1 2 3.

I amek plastic bersih salut pada tangan and tekan-tekan bagi padat Boleh tahan panas jugak. Jika suka kek abtik lembut tak perlu simpan dalam peti sejuk. Tutup api dan masukkan adunan ke dalam bekas dan tekan kek batik hingga padat.

Tuang atas lapisan kek batik dan sejukkan 30 hingga 40 minit dalam peti bahagian chiller. Bekas bawah wajib lagi besar dari bekas atas untuk hasil yang cantik. Dalam bekas atau loyang 7 12 inci yang anda nak guna lapikkan plastik atau aluminium foil pada lapisan bawah untuk mudah dikeluarkan kek batik cheese anda tu.

1 Sponge Cake VanillaChocPandan. Double boil bahan lapisan topping. Tuangkan coklat yang kita simpan sedikit tadi ke atas kek batik coklat moist dan ratakan.

Masukkan dalam bekas lain dan simpan dalam peti sejuk selama 2 jam. And lepas tu padat-padatkan. Boleh simpan di peti jika suka kek yang keras dan biarkan di luar jika suka kek yang lembut.

Cara penyediaan kek batik biskut marie. Masukkan biskut ke dalam bekas dan tekan hingga padat. Jika suka kek abtik lembut tak perlu simpan dalam peti sejuk.

Kredit resipi foto. Kemudian tekan menggunakan sudu sehingga ia mampat. Tujuan untuk topping pada kek batik nanti.

Tuan Adrianna Arissa. KEK BATIK BISKUT JEJARI. Masukkan vico air suam susu pekat manis serbuk koko dan telur.

Dalam bekas yang berasingan putar whipping cream sehingga kental. -ikut kaedah susun biskut lapis coklat. Masukkan biskut ke dalam bekas dan tekan hingga padat.

Keluarkan kek batik dan tuang adunan cream cheese di atasnya. Kemudian taburkan color ball atau chocolate rice di atas kek batik sebagai. Untuk packaging dalam bekas plastik berpenutup dome tambahan sebanyak RM 030pc dikenakan.

Setelah siap gaul masukkan ke dalam acuan atau tupperware kecil. Tuangkan ke atas kek batik dan sejukkan. Resepi Kek Batik Tanpa Telur Bahan-bahan.

Masa double boil ini bekas bawah yang kita letak air yang sedikit api kena perlahan. Simpan di dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 2 jam. -kalau suka kek batik yang lembutsemasa sediakan campuran coklat patahkan biskut dulu bagi lemau sikitbaru di tekan ke dalam bekas.

Kacau dan gaul perlahan-lahan dan jangan pecahkan biskutnya. Masukkan kek batik yang siap dimasak tadi ke dalam loyang dan tekan untuk padatkan. Selepas itu bolehlah hiaskan mengikut kreativiti anda Sebelum simpan di dalam peti sejuk pastikan kek batik betul2 sejuk.

Seterusnya masukkan kek batik coklat ke dalam acuan atau bekas kecil. Masukkan ke Dalam peti ais Supaya lapisan cheese mengeraslebih kurang 3 jam ke atas. Akhir sekali tuangkan lebihan coklat yang telah diasingkan dan taburkan coklat rice dan coklat cip.

Kek batik ni I dapat buat satu bekas. Campurkan whipping cream dalam adunan cheese. Seterusnya masukkan esen vanila dan air secukupnya.

Masukkan dalam peti ais dan apabila sudah beku boleh la makan dengan nikmatnya. Kemudian simpan dalam peti sejuk supaya mengeras. Sejukkan selama 10 minit sebelum dituangkan ke atas kek batik lapisan cream cheese tadi.

Kalau nak efek lebih dramatik sikit korang bolehlah tabur milogula manikbadam atau apa-apa bahan yang sesuai sebagai hiasan kek batik anda. Simpan di dalam peti sejuk selama 4 jam. Sufie Adiela dari Masak Apa Hari Ni.

Masukkan 250g cream cheese dan 12 cawan susu pekat manis ke dalam bekas adunan dan kacau hingga sebati. Kemudian dengan menggunakan sudu tekan kek batik moist sehingga ia padat. Tekan-tekan marie coklat dalam bekas tu sampai padat dan meliputi seluruh ruang bekas.

Masukkan whipping cream dan butter dulu. Dah siap semua masukkan dalam bekas. Masukkan gula kastor esen vanilla susu pekat dan cecair gelatin.


Pin Oleh Kayla Di Food Ide Makanan Resep Makanan Penutup Makanan


Pin Di Kek Lapis


Pin On Malay Recipes


Pin On Cake Recipes


Super Seed Protein Bars Video Recipe Video Protein Bar Recipes Healthy Snacks Easy Yummy Healthy Snacks


Kuih Batik Malaysian Cuisine Snack Recipes Food


LihatTutupKomentar